Kurum Adı : Karafatma İlkokulu
WEB Adresi : http://karafatmailkokulu.meb.k12.tr
Adres : Çayköy/Aşkale/Erzurum

VİZYON
İlkokul çağındaki her Türk çocuğunu, milletin kültürel, manevi ve demokratik değerlerini benimsemiş, Atatürkçü, bilimsel düşünceyi rehber edinmiş, ruh, beden ve zihin yönünden sağlıklı ve dengeli yetişmiş, doğayı ve çevreyi koruyup geliştiren, dünyanın her yerinde başarılı olacağına inanmış, kendine güveni tam bireyler olarak yetiştirmektir.

MİSYON
Demokratik, çağdaş, Atatürkçü bir yaklaşımla teknolojiyi takip eden seçkin bir eğitim kurumu olmak ve ilkokul çağındaki bütün öğrencilerimizin, bilgili becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve her Türk çocuğunun; dünü tanımasını, bu günü öğrenmesini, yarını paylaşarak nitelikli insanlar olarak yetişmelerini sağlamaktır.

BAŞARILAR
Tarihsel Gelişim Köyümüzdeki ilkokul 1928 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuza 1974 yılında köyümüzde dünyaya gelen ve I. Dünya Savaşında büyük kahramanlıklara imza atan Kara Fatma’nın ismi verilmiştir. 28 Mart 2004 yılında meydana gelen depremde okulumuz hasar görmüş ve kullanılmaz hale gelmiştir. Bu yüzden 2003 yılında yapılan binamıza tadilat yapılmış ve yanına dört derslik, iki oda ve bir salonlu okul binası inşa edilerek eğitim öğretim daha düzenli ve uygun hale getirilmiştir. Ayrıca 2007 yılında okul öncesi eğitimin yürütülmesi için bir ana sınıfı açılmıştır.

Öğretmen Sayısı : 15
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 100
Öğretim Şekli : Tüm gün
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 09:00 - 14:30
Derslik Sayısı : 9 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 2
Lojman Bilgisi : 2 ADET SOBALI LOJMAN BULUNMAKTADIR.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İLE 40 KM İLÇEYE 12 KM UZAKLIKTADR.
Ulaşım : BELEDİYE OTOBÜSÜ 07:00-19:00 ARASI HER YARIM SAAT
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Çayköy/ Erzurum-Erzincan Karayolunun yanında kurulmuştur.Ulaşım imkanı çok iyidir.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları : Kardeş Okul Olalım
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: